kraamvisite

Nog één Adventskaars zijn wij verwijderd van Kerstmis, echter de voorbereidingen voor de Kerstdienst op 1e Kerstdag zijn al in volle gang!

Tijdens de laatste bijeenkomst van de kring “koffie met Monique”, hebben we ruim aandacht besteed aan de betekenis van Kerst voor onszelf maar ook aan de boodschap van dit feest in een veel ruimere zin. Het was een hele fijne bijeenkomst waar ieder de ruimte kreeg en nam om dit voor zichzelf onder woorden te brengen. En ook al gingen gedachten tal van kanten op heb ik samen met de liturgiecommissie, een thema gekozen voor de viering op 1e Kerstdag in de Vlam.

Dat thema zal zijn: “kraamvisite”.

Op de tafel in de kerk zal een “kerststal” staan, voor deze kerstdienst alleen bestaande uit: Jozef, Maria, het Kind in de kribbe en een engel. Prachtige – in Italië met de hand gemaakte beelden uit één stuk wit hout, hier en daar alleen op detail wat vaag ingekleurd. De visite uit het Bijbelverhaal is nog niet aangekomen, wij zijn het die op deze morgen als eersten getuigen zijn. Naar aanleiding van een verbeeld gesprek tussen Lukas en Matteus over de gebeurtenis en hoe het op te schrijven (lees dus liever “gekissebis”), willen we samen nadenken over de vragen: “wat zien wij?” en “hoe kijken wij?”

Aan de hand van teksten, poëzie, reacties uit de vrijdagochtendkring, muziek en zingen zullen we proberen onder woorden te brengen welke betekenis dit verhaal voor ons kan hebben, hoe het ons raakt en wellicht ook bezielt. Bestuur, liturgiecommissie en ik kijken uit naar deze kerstviering en nodigen u graag uit om op “kraamvisite” te komen! U bent van harte welkom in de Vlam op 25 december, aanvang 10.30 uur.

Na de dienst bent u eveneens welkom voor een kopje koffie/thee. Mocht u niet in de gelegenheid zijn deze kerstdienst bij te wonen, wens ik u graag heel warme en inspirerende kerstdagen toe!

Met vriendelijke groeten,

Ds. Monique van Zoest, uw pastor.