KOFFIE MET MONIQUE

Koffie met Monique

Vrijdag de 13 november... Zonder enige vorm van bijgeloof, schoven Wim Keijman en ik 2 tafels tegen elkaar, met de stoelen eromheen voor de eerste “koffie met thema”-bijeenkomst. Naarmate de klok van 10.00 uur naderde werd duidelijk dat we nog een tafel aan mochten schuiven. Een grote kring dames en heren, enthousiast, zelfs nog zonder te weten wat er op deze ochtend zou gaan gebeuren. Alleen dat al heeft mij en ons allen zo goed gedaan!

Ook al is ieder redelijk tot goed bekend met elkaar, deze ochtend stond in het teken van een nieuw soort kennismaking. Na nog even de bedoeling van het zogenaamde “onderling pastoraat” uitgelegd te hebben, stelde ik aan ieder de vraag “wat heeft je in de afgelopen periode werkelijk geraakt?” Er was direct een heel vertrouwde uitwisseling van momenten in ieders leven die ons bezighielden en ons werkelijk geraakt hebben.

Soms wisten we ervan, soms was het nieuw, soms deelden we de genoemde momenten. Boeiend was vooral van elkaar te horen hoe we deze momenten beleven, op welke manier we er kracht uit kunnen halen en wat het met ons doet als dat helemaal niet lukt.

Na de 2e ronde koffie en koek (traktatie van Monique vanwege de genezen enkel, Grietje), maakten we een nieuwe afspraak en kwam ook de naam van deze ochtenden ter sprake. Grappig was dat de naam “koffie met Monique” bijna vanzelf haar intrede deed en zo zullen we het houden, zonder dat ik me een soort “lieve Lolita” ga voelen....

Koffie met Monique, elke de laatste vrijdag in de maand september 2018 t/m mei 2019 m.u.v. december.
Aanvang: 10.00 uur in de benedenzaal.