Tai chi chuan voor een lang en gezond leven

Ellen Schoeman

3 oktober 2021 zondag 10:30-12:00 uur

Tai Chi Chuan is een eeuwen oude bewegingskunst, afkomstig uit China, die in Nederland voornamelijk wordt beoefend ter bevordering van de gezondheid. Tai Chi vertegenwoordigt het meest subtiele principe van het taoïsme namelijk “doen zonder te doen” of anders gezegd “handelen zonder te forceren”, zoals water van nature de bochten van de rivier volgt zonder deze af te willen snijden. De sierlijke harmonieuze bewegingen bevorderen de gezondheid, het evenwicht, de bewegings-coördinatie, de flexibiliteit van het lichaam en het concentratievermogen.

Op zondag 1 november neem ik u in vogelvlucht mee in de essentie van de Tai Chi zodat u aan den lijve kunt ervaren wat het voor u kan betekenen. Onderwerpen die aan de orde laten komen zijn: grond onder de voeten hebben, de kracht van ontspanning, geestkracht, spelen met een veerkrachtig lichaam en een serie vloeiende bewegingen zo kenmerkend voor de Tai Chi.

Hoewel het in principe staand wordt beoefend kan men ook zittend meedoen. De oefeningen kunnen worden aangepast naar de mogelijkheden van de deelnemers. Respect voor wat het lichaam kan, staat hierbij voorop.

Deze introductie wordt verzorgd door Ellen Schoemaker. Binnen het systeem van meester Patrick Kelly is zij senior instructor. Quintessence Tai Chi-Chuan viert in 2020 haar 30 jarig bestaan.

Mocht u zo enthousiast worden dat u meer lessen wilt, dan kan dat in Rhenen bij Pieternel Drooghleever Fortuyn telefoonnummer 06-41 76 85 54.


Bijdrage in de kosten: € 9,00/ €6,00 voor leden en begunstigers